Σάουνα Υπέρυθρης Ακτινοβολίας – Infrared SaunaΥπέρυθρη Σάουνα

Το υπέρυθρο φως αποτελεί μέρος του αόρατου φάσματος του ηλιακού φωτός που είναι απαραίτητο για όλα τα ζωντανά όντα. Το βέλτιστο εύρος σε micros είναι μεταξύ 6 και 14 micros και έχει αποδειχθεί επανειλημμένα μέσα από πειράματα ότι είναι απαραίτητο για την ζωή. Γι’ αυτό και λέγεται “Ζωτικό Φως”.
Αποτέλεσμα διείσδυσης: Οι μακρινές υπέρυθρες μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και στους ιστούς σε βάθος 4 – 5 εκατοστά και να επιδράσουν στα βαθύτερα επίπεδα του ανθρώπινου σώματος απ’ ευθείας όπως επίσης και στα ζωντανά κύτταρα καθώς και να ρυθμίζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες.
Αποτέλεσμα αντήχησης: Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι 365 βαθμοί Κελσίου που είναι ίση με εκείνη των μακρινών υπερύθρων σε μήκος κύματος 936 micros. Οπότε οι μακρινές υπέρυθρες σε αυτό το εύρος μπορούν να προκαλέσουν αντήχηση και να ενεργοποιήσουν τα μόρια του νερού στο σώμα μας να αυξήσουν την εισπνοή οξυγόνου να επιταχύνουν την κυκλοφορία να βελτιώσουν το μεταβολισμό και την micro κυκλοφορία του σώματος.
Αποτέλεσμα θερμότητας: Οι μακρινές υπέρυθρες μπορούν να ζεστάνουν το ανθρώπινο σώμα να κάψουν θερμίδες να αυξήσουν την εφίδρωση να εξαφανίσουν τις τοξίνες και τα λίπη που είναι κρυμμένα βαθιά στο σώμα.

Πλεονεκτήματα της σάουνας υπερύθρων

Αποτοξίνωση – Υγεία: Μία φυσική μέθοδος η οποία φέρνει αποτοξίνωση του σώματος από την νικοτίνη, το αλκοόλ και τα βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το κάδμιο σε κυτταρικό επίπεδο.
Καθαρισμός δέρματος: Βοηθάει να μειωθεί η κυτταρίτιδα και διώχνει την τραχύτητα αφήνοντας το δέρμα απαλό και μαλακό.
Απώλεια βάρους: Ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος προκαλώντας εφίδρωση και αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού. Από μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση θερμίδων με χρήση 20 λεπτών στην σάουνα ισοδυναμεί με φυσική άσκηση αντίστοιχου χρόνου.
Χαμηλότερη πίεση και βελτίωση της κυκλοφορίας: Συχνή “έκθεση” στην υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να απαλλάξει από αγγειακή ζημιά που έχει προκληθεί από υψηλή πίεση διαβήτη και υψηλή χοληστερίνη. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να επιταχύνει την αποθεραπεία.
Χαλάρωση: Η υπέρυθρη ακτινοβολία χαλαρώνει και ηρεμεί κουρασμένους μύες και απελευθερώνει από την ένταση και ανακουφίζει από το άγχος και την φυσική κόπωση.

Ανακούφιση πόνου: Οι μακρινές υπέρυθρες διεισδύουν βαθιά στις αρθρώσεις τους μύες και τους ιστούς και παρέχουν ανακούφιση στους ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα σύνδρομο χρόνιας κούρασης μυαλγίες και συγκεκριμένες παθήσεις δέρματος.

Οφέλη από την Υπέρυθρη Σάουνα

Οι υπέρυθρες ακτίνες χρησιμοποιούνται για να θερμαίνουν τα αντικείμενα στην σάουνα μέσα αντί ζεστού αέρα. Αυτό το είδος σάουνας είναι πιο αποτελεσματικό επειδή η θερμότητα διεισδύει πιο βαθιά στο δέρμα σε σύγκριση με τις κλασικές σάουνες. Οι υπέρυθρες ακτίνες μετατρέπουν την ενέργεια του φωτός σε θερμική ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να φτάσουν σχεδόν 3 ίντσες μέσα από το δέρμα στο υποδόριο ιστό. Ο ήλιος είναι η κύρια πηγή της υπέρυθρης ακτινοβολίας αλλά δεν είναι όλες οι ακτίνες που έρχονται από τον ήλιο καλές για την υγεία του ανθρώπου. Οι υπέρυθρες θερμάστρες παρέχουν μόνον τις ευεργετικές υπέρυθρες ακτίνες που είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι.

Η παραδοσιακή σάουνα ατμού δημιουργεί μια υγρή ατμόσφαιρα στο θάλαμο της σάουνας. Ωστόσο τα βακτήρια και οι ιοί είναι πιο πιθανό να εξαπλωθούν και να αναπτυχθούν γιατί η υγρασία είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξή τους. Από την άλλη πλευρά η υπέρυθρη σάουνα σας παρέχει καθαρή υπέρυθρη ενέργεια.  Η παραδοσιακή σάουνα ατμού μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή για μερικούς ανθρώπους. Η υπέρυθρη σάουνα δεν θερμαίνει τον αέρα έτσι ώστε οι άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις υπέρυθρες σάουνες άνετα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως η σάουνα με υπέρυθρη ακτινοβολία θερμαίνει μόνο το σώμα έτσι η κατανάλωση ενέργειας της υπέρυθρης σάουνας είναι πολύ μικρότερη από εκείνη της παραδοσιακής σάουνας ατμού. Η σάουνα ατμού φτάνει σε θερμοκρασία έως και 88 βαθμούς Κελσίου ενώ η σάουνα με υπέρυθρη ακτινοβολία θερμαίνει σε θερμοκρασία έως 65 βαθμούς Κελσίου. Η υπέρυθρη σάουνα χρειάζεται έως 20 λεπτά για να θερμάνει το σώμα ενώ η σάουνα ατμού χρειάζεται περίπου 50 λεπτά για να θερμανθεί το σώμα. Γενικά οι υπέρυθρες σάουνες είναι πολύ εύκολο να συναρμολογηθούν και δεν απαιτούν καμία επιπλέον υδραυλική και ηλεκτρολογική εργασία που απαιτούνται για την σάουνα ατμού. Η υπέρυθρη σάουνα μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε ηλεκτρική έξοδο πράγμα που δεν συμβαίνει με τη σάουνα ατμού. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας.

Συμβουλές
Θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες σημαντικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη αγοράζοντας μια υπέρυθρη σάουνα. Η κύρια παράμετρος που πρέπει να εξεταστεί είναι πόσοι άνθρωποι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη σάουνα ταυτόχρονα. Αυτή θα αποφασίσει το μέγεθος της σάουνας θα πρέπει να προμηθευτείτε. Υπέρυθρες σάουνες είναι διαθέσιμες σε ποικιλία που κυμαίνεται από καμπίνες για ένα άτομο έως και τριών άτομων.
Οπωσδήποτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας εάν αυτό το είδος σάουνας είναι κατάλληλο για την υγεία σας και πόσο συχνά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Μην ξεχνάτε ότι όσο και οφέλιμη να είναι μπορεί να έχει αντίθετες συνέπειες σε περίπτωση που δεν είναι κατάλληλη για τον οργανισμό σας ή δεν χρησιμοποιείται σωστά.
Τα 7 θαύματα του υδρομασάζ

Όλοι γνωρίζουμε τα 7 θαύματα του κόσμου, αλλά δεν έχετε ζήσει πραγματικά μέχρι να γνωρίσετε τα επτά (επιστημονικά) θαύματα του υδρομασάζ που προσφέρει η εμπειρία των υδρομασάζ της νέας σειράς OX της εταιρείας OXYGON.

Εκτός από την απόλυτη χαλάρωση, το υδρομασάζ της OXYGON μπορεί επίσης να προσφέρει εκπληκτικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη υγείας και ευεξίας – συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα…

1) Άγχος

Η μείωση του άγχος έχει να κάνει με την ηρεμία του μυαλού και στο να αφεθείτε στην απόλυτη χαλάρωση. Οι εκτοξευτήρες ζεστού νερού (jets) συμβάλλουν στην εκτόνωση της έντασης του σώματος. Όταν το μπάνιο σας συνοδεύεται από βαθιές αναπνοές και ηρεμία, τότε θα βιώσετε στιγμές απόλαυσης μοναδικών αισθήσεων που δρουν ευεργετικά για την υγεία σας.

2)  Πόνος της μέσης

Αυτό το ζήτημα επηρεάζει πολλούς ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική τους κατάσταση. Ένας μη ιατρικός τρόπος αντιμετώπισης του πόνου είναι η υδροθεραπεία. Η άνωση που ασκεί το νερό στο σώμα και η υψηλή θερμοκρασία βοηθούν στην ανακούφιση των καταπονημένων μυών, ενώ τα jets στα καθίσματα παρέχουν αίσθηση ανακούφισης στο κάτω μέρος της πλάτης.

3) Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και κράμπες

Εάν έχετε κράμπες στα πόδια ή υποφέρετε από σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, θα καταλάβετε την αδυναμία να απολαύσετε έναν καλό ύπνο. Η χαλάρωση σε ένα ζεστό υδρομασάζ

πριν από το ύπνο μπορεί να βοηθήσει και να καταπραΰνει αυτά τα συμπτώματα, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι οι αλλαγές στη θερμοκρασία φέρνουν επιπρόσθετα θεραπευτικά οφέλη.

4) Ύπνος

Ένας καλός ύπνος είναι πάντοτε απαραίτητος, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να επιτύχουν την ποσότητα του ύπνου που χρειάζονται οι οργανισμοί τους. Οι ειδικοί συστήνουν ένα τελετουργικό πριν τον ύπνο – το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει 20 λεπτά σε ένα ζεστό υδρομασάζ- για να προωθήσει τη χαλάρωση και να προετοιμάσει το σώμα μας για ύπνο. Εκτός από την ηρεμιστική αίσθηση ενός ζεστού μπάνιου, όταν βγείτε από το ζεστό νερό, η θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να πέφτει, γεγονός που “ενημερώνει” τον οργανισμό σας ότι ήρθε η ώρα για να “σβήσουν οι μηχανές”.

5) Ινομυαλγία

Παρόλο που εξακολουθεί να είναι ένα ιατρικό μυστήριο, η ινομυαλγία έχει ως κύρια συμπτώματα τον διάχυτο μυοσκελετικό πόνο και τις αλλαγές στη διάθεση. Η βύθιση σε ένα υδρομασάζ έχει αποδειχθεί πως βοηθά τα άτομα με ινομυαλγία όχι μόνο να χαλαρώσουν, αλλά και πως μειώνουν μέρος του πόνου στις αρθρώσεις.

6)  Ανάκτηση δυνάμεων μετά από άσκηση

Βυθίζοντας τον εαυτό σας στο υδρομασάζ, το ζεστό νερό, ενισχυμένο από το ισχυρό παλμικό μασάζ που πραγματοποιούν τα jets, ανακουφίζει τους πόνους μετά την άσκηση και βοηθά στο να απελευθερωθεί το γαλακτικό οξύ (η αιτία της μυϊκής πίεσης). Μπορείτε ακόμη και να στοχεύσετε τα jets σε συγκεκριμένες περιοχές όπως τα πόδια σας μετά από μια μακρά πορεία ή τρέξιμο ή στους ώμους σας μετά από μια συνεδρία ασκήσεων με βάρη.

7) Ανακούφιση από την αρθρίτιδα

Η αναζήτηση θεραπείας της αρθρίτιδας είναι αυτό που ενέπνευσε την δημιουργία της πρώτης αντλίας υδροθεραπείας στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό διεγείρει τη ροή του αίματος στους δύσκαμπτους μύες και τις μαλακές αρθρώσεις και επιτρέπει στους πάσχοντες από αρθρίτιδα να κάνουν κάποια μαλακές διατάσεις.Τα υδρομασάζ προσφέρουν ευχαρίστηση και ανακούφιση με πρόσθετο το πλεονέκτημα της εργονομίας καθισμάτων, επιτρέποντάς σας να το απολαύσετε παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Βουτιά…στην Υγεία!

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερη είναι η ενημέρωση όσο αναφορά την άσκηση, εξάλλου έχει φάνει ότι μέσω της άθλησης η ζωή γίνεται ευκολότερη και χαρίζει υγεία και μακροζωία. Άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι απαραίτητο να ασκούνται καθημερινά για να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής. Το κολύμπι είναι η ευκαιρία για όλους και ειδικότερα για τα άτομα τρίτης ηλικίας να αποκτήσουν μια καλή φυσική κατάσταση με ασφάλεια.

Το κολύμπι δεν είναι μόνο ένα θερινό σπορ, αλλά για τα άτομα τρίτης ηλικίας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη εποχή για τη βελτίωση του μυοσκελετικού, του κυκλοφορικού και του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.

Η θάλασσα όπως και η πισίνα έχει μεγάλη γκάμα ασκήσεων που ταιριάζει απόλυτα με ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει η άνωση άρα εξάλειψη της πιθανότητας των πτώσεων.

Η πιθανότητα πτώσης σε άτομα τρίτης ηλικίας είναι πάρα πολύ μεγάλη, και συγχρόνως τρομερά επικίνδυνη για τη ζωή του ηλικιωμένου. Έτσι λοιπόν όταν ο ηλικιωμένος αθλείται οι πιθανότητες πτώσης αυξάνονται, ενώ με το κολύμπι οι πιθανότητες πτώσης δεν υπάρχουν.

Έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες σε σχέση με τη κολύμβηση και τη τρίτη ηλικία -χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη άθληση είναι το πιο δημοφιλές σπορ μετά το περπάτημα.

Τα ευρύτερα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας ηλικιωμένος είναι πόνους στις αρθρώσεις, και στο μυϊκό σύστημα, αυξημένη αρτηριακή πίεση και κατάθλιψη.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να μειωθούν μέσω της κολύμβησης. Μεμονωμένα όλα τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας μπορούν να αναλυθούν και να φανεί τελικά πόσο καλό κάνει το κολύμπι.

Αρχικά, ο πόνος στις αρθρώσεις και στο μυϊκό σύστημα, μέσω της άνωσης το σκελετικό σύστημα δεν επιβαρύνεται και οι κραδασμοί στις αρθρώσεις δεν υπάρχουν, άρα μηχανικά δεν υπάρχει πόνος και δεν υπάρχει κίνδυνος για κάταγμα η κάκωση αρθρώσεων. Το μυϊκό σύστημα ενδυναμώνεται χωρίς να έχουμε καταπόνηση, διότι πάντα όταν γυμνάζουμε ένα σημείο ή όλο το σώμα με τη βαρύτητα υπάρχει έστω και μια μικρή καταπόνηση, η ενδυνάμωση στο νερό γίνεται επομένως ορθότερα.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι μετά από μια ηλικία παρουσιάζουν αυξημένη πίεση- σε έρευνες έχει βρεθεί ότι η κολύμβηση μειώνει την αυξημένη πίεση αισθητά, αλλά μόνο όταν αυτή γίνεται συστηματικά.

Επίσης, είναι βασικό να αναφέρουμε ότι η κατάθλιψη μαστίζει την τρίτη ηλικία. Οι λόγοι είναι αρκετοί, βασικό στοιχείο όμως είναι ότι το κολύμπι αυξάνει τις ενδορφίνες που είναι υπεύθυνες για τα ευχάριστα συναισθήματά μας άρα αυτό συνεπάγεται μείωση του ποσοστού της κατάθλιψης.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι πρέπει να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ενημέρωση στους ηλικιωμένους για την άσκηση και συγκεκριμένα το κολύμπι, αλλά και τη δυνατότητα να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό.
Wellness & Luxury Hotels: Συμβουλές από τους ειδικούς!

.τα νούμερα παγκοσμίως αποδεικνύουν πως η βιομηχανία ευεξίας είναι πλέον πιο προσοδοφόρα από την φαρμακευτική βιομηχανία. Με άλλα λόγια, έχει περισσότερη αξία να κρατάμε τους ανθρώπους υγιείς από το να τους θεραπεύουμε.

Οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, είναι πάντα πρόθυμοι να ξοδέψουν λίγα χρήματα παραπάνω για την υγεία τους και την ευεξία τους. Είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν λίγο παραπάνω για σημαντικές παροχές όπως η ποιότητα του αέρα, ο φωτισμός, τα υποαλλεργικά σεντόνια, οι παρεχόμενες υπηρεσίες ευεξίας και σπα. Αυτές οι παροχές αποκτούν ολοένα και περισσότερη αξία καθώς τα νούμερα παγκοσμίως αποδεικνύουν πως η βιομηχανία ευεξίας είναι πλέον πιο προσοδοφόρα από την φαρμακευτική βιομηχανία. Με άλλα λόγια, έχει περισσότερη αξία να κρατάμε τους ανθρώπους υγιείς από το να τους θεραπεύουμε.Ξενοδοχεία τα οποία δίνουν έμφαση στην παροχή υπηρεσιών ευεξίας σε συνδυασμό με την πολυτέλεια σίγουρα κάνουν το brand τους να ξεχωρίζει στο χώρο της φιλοξενίας. Η εμπειρία του πελάτη διευρύνεται και περιλαμβάνει μια μελετημένη σε βάθος εμπειρία με βάση τις ανάγκες του. Το “μήνυμα” αυτό πρέπει να αντηχεί στα αυτιά του πελάτη ενσωματωμένο στο DNA του brand.