Προσρόφησης: Με αυτά τα φίλτρα το νερό περνάει μέσα από άνθρακα, κάρβουνο, KDF (ένα προϊόν χαλκού και ψευδαργύρου) και κεραμικά, με τα οποία υγρά, αέρια και διαλυτά στοιχεία κατακρατούνται. Αυτά τα φίλτρα είναι τα καλύτερα όσον αφορά τους οργανικούς ρύπους και το χλώριο και βελτιώνουν τη γεύση του νερού σας. Δεν αφαιρούν τα νιτρικά άλατα, ορισμένα βαρέα μέταλλα και το φθόριο και μπορούν να γίνουν παράδεισος για βακτήρια, εάν δεν αντικαθίστανται τακτικά τα ανταλλακτικά.

Τύποι: για ολόκληρο το σπίτι και ειδικά για το σημείο του νεροχύτη της κουζίνας, για το ντους, για όλες τις συσκευές που λειτουργούν με νερό (ψυγείο- καφετιέρα- πλυντήριο), κανάτες με ενσωματωμένο φίλτρο, μπουκάλι με ενσωματωμένο φίλτρο.


Απόσταξης: Αυτά το σύστημα θερμαίνει το νερό σε σημείο βρασμού και στη συνέχεια συλλέγει τους υδρατμούς όπως συμπυκνώνονται, αφήνοντας πολλές από τις προσμίξεις πίσω, ιδίως τα βαρέα μέταλλα. Μερικές προσμίξεις που μετατρέπονται εύκολα σε αέρια, όπως πτητικές οργανικές χημικές ουσίες, μπορούν να μεταφερθούν με τον υδρατμό, έτσι μερικά συστήματα απόσταξης χρησιμοποιούν επίσης φίλτρα άνθρακα για την απομάκρυνση ορισμένων από αυτές τις προσμίξεις. Αυτά είναι καλύτερα στην αφαίρεση ανόργανων ρύπων, όπως τα βαρέα μέταλλα, νιτρικά, και τη σκληρότητα (δηλαδή ασβέστιο και μαγνήσιο). Μπορούν να αφαιρέσουν κάποια βακτήρια. Ορισμένοι καταναλωτές παραπονούνται ότι το νερό είναι άγευστο μετά την απόσταξη. Τα φίλτρα αυτά δεν θα αφαιρέσει χλωραμίνες.

Τύποι: συσκευές για χρήση δίπλα στο νεροχύτη.


Μεμβράνες: Μπορεί να είναι μία σειρά από μεμβράνες ή μία μεμβράνη η οποία κατακρατά ένα ορισμένο μέγεθος σωματιδίων και αφήνει όλα τα υπόλοιπα να περνούν. Τα ανοίγματα φίλτρανσης είναι συνήθως μεγαλύτερα από αυτά των μεμβρανών της αντίστροφης όσμωσης, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλους τύπους φίλτρων, όπως UV. Ένα φίλτρο “1 micron” θα απομακρύνει σωματίδια και τα περισσότερα βακτήρια, κρυπτοσπορίδια, και ιούς.

Τύποι: φίλτρα για ολόκληρο το σπίτι.


Αντίστροφης όσμωσης: Τα φίλτρα της αντίστροφης όσμωσης χρησιμοποιούν τη φυσική πίεση του νερού της οικιακής βρύσης ώστε να περάσει το νερό μέσα από μία ημιδιαπερατή μεμβράνη, η οποία διαχωρίζει τους ρύπους από το νερό. Αποτελούν την καλύτερη λύση για την αφαίρεση των βακτηρίων. Ωστόσο, για κάθε τρία γαλόνια που τρέχει μέσα από το φίλτρο, θα πάρετε μόνο ένα γαλόνι νερού.

Τύποι: συστήματα φίλτρανσης κυρίως για το νεροχύτη της κουζίνας.


U.V : Τα συγκεκριμένα φίλτρα επεξεργασίας χρησιμοποιούν το υπεριώδες φως για την απολύμανση του νερού ή για τη μείωση των βακτηρίων. Είναι τα πιο αποτελεσματικά για την αφαίρεση βακτηρίων και ιών, αλλά δεν αφαιρεί χημικούς ρύπους.

Τύποι: φίλτρα για ολόκληρο το σπίτι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *