Ψύξη/ Θέρμανση – Εγκατάσταση & Συντήρηση

Η πιο σίγουρη εξασφάλιση της ζέστης γίνεται με τη σωστή συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης. Μόνο όταν κάνουμε σωστή και καλή συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτά λειτουργούν σωστά και δεν μας κοστίζουν παραπάνω από ότι πρέπει.

Η εταιρεία OXYGON εξειδικεύεται στο χώρο της Θέρμανσης, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους Αξιόπιστα, Γρήγορα και Οικονομικά!
Επιπλέον η εταιρεία, μέσα από διαρκή ενημέρωση και πλήρη τεχνική κατάρτιση αναλαμβάνει την συντήρηση – επισκευή εγκαταστάσεων θέρμανσης Πετρελαίου – Αερίου. 

Ακόμη, εγγυάται την άρτια λειτουργία της από έμπειρους – πιστοποιημένους μηχανικούς και τεχνικούς.

Τα συστήματα θέρμανσης που έχουμε συνήθως σπίτι μας είναι είτε με καυστήρα, είτε με κλιματιστικό.

Συντήρηση καυστήρα

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για την συντήρηση καυστήρα

Είναι απαραίτητο να φροντίζουμε για την ετήσια συντήρηση καυστήρα ώστε να διασφαλίζουμε τη καλή λειτουργία του. Τη συντήρηση μπορούμε να την κάνουμε γενικά οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το ιδανικότερο θα ήταν, όμως, η συντήρηση να γίνεται με το τέλος της χειμερινής περιόδου ή με την αρχή της νέας περιόδου.

Ιδανικά δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Μάιο ή τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Ένας από τους λόγους που είναι ιδανική αυτή η περίοδος για να γίνει η ετήσια συντήρηση καυστήρα είναι ότι προλαβαίνουμε να απομακρύνουμε νωρίς τις διαβρωτικές επικαθίσεις. Επίσης, δίνουμε στο συντηρητή τη δυνατότητα του έγκαιρου και καλύτερου προγραμματισμού του χρόνου εργασίας του.  Με αποτέλεσμα να αυξάνουμε σημαντικά την ποιότητα της εργασίας.

Συντήρηση κλιματιστικού

Αν πάλι είστε από εκείνους που στη πολυκατοικία τους υπάρχει ασυμφωνία ως προς τη κεντρική θέρμανση με αποτέλεσμα να μην υφίσταται τότε το κλιματιστικό είναι η καλύτερη σας λύση για ζεστασιά.

Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για το πώς να διαλέξουμε σωστό κλιματιστικό με βάση τις ανάγκες μας. Θα διαπιστώσουμε όμως ότι υπάρχει από καθόλου έως ελάχιστη πληροφόρηση σχετικά με τη συντήρηση κλιματιστικού. Θέμα το οποίο όπως θα δούμε και παρακάτω είναι άκρως σημαντικό.

Λόγοι για τακτική συντήρηση κλιματιστικού

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση κλιματιστικού

Η συχνότητα που πρέπει να προχωρήσουμε σε συντήρηση κλιματιστικού καθορίζεται από τους εξής παράγοντες:

  1. Από τη χρήση του κλιματιστικού, πόσες ώρες δηλαδή το χρησιμοποιούμε.
  2. Από τις περιβαλλοντικές συνθήκες: θερμοκρασία περιβάλλοντος, το είδος της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν τη συχνότητα για συντήρηση κλιματιστικού αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνεται μια επιμελής και σωστή συντήρηση κλιματιστικό μας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται από ειδικό ψυκτικό τεχνίτη. Φυσικά αν παρατηρήσουμε κάποια δυσλειτουργία στη λειτουργία του κλιματιστικού μας καλούμε το τεχνικό ανεξάρτητα με το πότε κάναμε τελευταία φορά την ετήσια συντήρηση.

Λόγοι να φωνάξουμε ψυκτικό

Πέρα από τη καθιερωμένη ετήσια συντήρηση κλιματιστικού θα πρέπει να ενεργοποιούμαστε ότι κάτι πάει στραβά με το κλιματιστικό μας όταν:

  1. Παρατηρούμε ότι υπάρχει μείωση της αποδοτικότητας του κλιματιστικού με το πέρασμα του χρόνου.
  2. Μυρίζουμε κάτι «περίεργο» στον αέρα. Αν στον αέρα υπάρχει κάποια αλλαγή όταν χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό μας τότε αυτό θα πρέπει να μας κρούσει το κώδωνα ότι πρέπει να φωνάξουμε τον τεχνικό.
  3. Αν για κάποιο λόγο παρατηρήσουμε ότι η εκπομπή αέρα από το κλιματιστικό σταμάτησε να είναι συνεχής και αυτή που είχαμε συνηθίσει.
  4. Υπάρχουν περίεργα νερά στον εσωτερικό μας χώρο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλούμε άμεσα τον ψυκτικό να μας φτιάξει το κλιματιστικό μας πριν η ζημιά μεγεθυνθεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε τις κατάλληλες λύσεις για εγκατάσταση θέρμανσης στο χώρο σας ή για να προγραμματίσετε τη συντήρηση καυστήρα ή του κλιματιστικού σας.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *