OXYGON – Swimming Pool Products – Water Treatment

Άρθρα

Πισίνα με Μεταλλικά Πάνελ Oxygon

πισίνα μεταλλικά πάνελ

“Γιατί να κατασκευάσω πισίνα με μεταλλικά πάνελ;” Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών μας.

Οι πισίνες με μεταλλικά πάνελ προσφέρουν μια ευρεία γκάμα πλεονεκτημάτων σε σχέση με τις πισίνες από μπετόν. Τα πλεονεκτήματα αυτά βασίζονται κυρίως στα χαρακτηριστικά του μετάλλου σαν υλικό και το πως αυτό χρησιμοποιείται μέσα στην πισίνα. Ελαφρύ, εξαιρετικά ανθεκτικό δομικά και χαμηλές ανάγκες συντήρησης μακροπρόθεσμα καθιστούν τα μεταλλικά πάνελ το ιδανικό υλικό για την κατασκευή της πισίνας σας!

Όταν συντηρείται σωστά, μια πισίνα από μεταλλικά πάνελ (είτε spa ή υδρομασάζ) έχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση και έχει επίσης μια διαρκή αισθητική ποιότητα σε αυτό. Η ιδιότητα του μεταλλικού πάνελ να είναι εξαιρετικά ισχυρό αλλά και παράλληλα ελαφρύ το καθιστούν ιδανικό για πισίνες και spa. Αυτό αφορά τόσο εγκαταστάσεις εντός εδάφους όσο και εγκαταστάσεις σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μια πισίνα μεταλλικών πάνελ εγκατεστημένη σε κάποιο επίπεδο ή και στην ταράτσα του κτιρίου ή του σπιτιού σας, συχνά χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τροποποιήσεις στην κύρια δομική σας υποστήριξη. 

Βάρος πισίνας με μεταλλικά πάνελ VS πισίνα μπετόν

Το βάρος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που ξεχωρίζει τις πισίνες με μεταλλικά πάνελ από τις πισίνες σκυροδέματος. Συγκρίνοντας την αντοχή στο βάρος και το βάρος πλήρους φορτίου των πισινών (ή σπα) με μεταλλικά πάνελ σε υψηλότερους ορόφους, μια πισίνα με μεταλλικά πάνελ μπορεί να ζυγίζει έως και 300% λιγότερο από μια παρόμοιου μεγέθους πισίνα από μπετόν. Λόγω του χαμηλότερου συνολικού βάρους της πισίνας πολλές φορές αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε σημαντικές αλλαγές στατικής στήριξης για να κατασκευάσετε μια πισίνα μεταλλικών πάνελ στο εσωτερικό ή πάνω από μια δομή. Αυτό σας δίνει μια πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στο που μπορείτε να εγκαταστήσετε την πισίνα, σπα ή το υδρομασάζ. Έτσι λοιπόν έχουμε τη δυνατότητα εγκατάστασης πισίνας όχι μόνο σε ορόφους και μπαλκόνια, αλλά και σε rooftop ιδιωτικών σπιτιών ή και ξενοδοχειακών μονάδων.

Γρηγορότερη εγκατάσταση και ελευθερία σχεδιασμού.

Οι πισίνες με μεταλλικά πάνελ εγκαθίστανται 75% γρηγορότερα από τις κλασσικές πισίνες σκυροδέματος. Τα μεταλλικά πάνελ κατασκευάζονται από την εταιρεία μας κατά παραγγελία σύμφωνα με τις προτιμώμενες διαστάσεις και σχέδια και συναρμολογούνται επί τόπου στο χώρο της εγκατάστασης της πισίνας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του μετάλλου (όπως η ελαστικότητα) παρέχουν ελευθερία σχεδιασμού, έτσι ώστε να ταιριάζει απρόσκοπτα στις γύρω κατασκευές.

πισίνα μεταλλικά πάνελ

Σεβασμός στο περιβάλλον

Το μέταλλο είναι ένα ανθεκτικό υλικό που διατηρεί τις ιδιότητές του για δεκαετίες. Είναι επίσης ένα από τα πιο εύκολα ανακυκλώσιμα υλικά στον κόσμο.

Μια δομή προστατευμένη από τις ρωγμές

Χάρη στον ανθεκτικό χαρακτήρα της, η πισίνα με τα μεταλλικά πάνελ της Oxygon μπορεί να αντέξει ακραίες καιρικές συνθήκες. Ακόμη και σε περίπτωση ισχυρού παγετού, μικρής μετακίνησης εδάφους ή εγκατάστασης σε σεισμικές περιοχές, η πισίνα σας δεν θα υποστεί βλάβη από ρωγμές, εξασφαλίζοντας έτσι μια μόνιμη επένδυση.

Η Ελληνική αγορά ενδείκνυται λόγω της σεισμογένειας της και των ακραίων θερμοκρασιών που αναπτύσσονται για την τοποθέτηση βιομηχανοποιημένων μεταλλικών πισινών σε αντίθεση με τις πισίνες κατασκευασμένες από σκυρόδεμα.

Ωστόσο, λόγω αυτών ακριβώς των συνθηκών απαιτείται πάνελ υψηλής ποιότητας και αντοχής ώστε να μην δημιουργηθούν ποτέ μακροχρόνια προβλήματα.

Η  Oxygon είναι πρωτοπόρος στην προκατασκευασμένη πισίνα από το 2001. Διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και το τεχνικό υπόβαθρο για να εγγυηθεί μια τέλεια κατασκευή. Ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η διάθεση γίνεται αποκλειστικά από εμάς, σε μονάδα μας στην Θεσσαλονίκη. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τόσο μεταξύ των προτεινόμενων σχεδίων αλλά όσο και δικού σας ελεύθερου σχεδίου.

Επιπλέον, τα ατσάλινα πάνελ της Oxygon:

Πληρούν όλες τις διεθνείς και εγχώριες τεχνικές προδιαγραφές
Έχουν στατική μελέτη για χρήση σε πολεοδομική άδεια
Παράγονται σε ύψη από 0,60μ έως 2,00μ
Δεν έχουν περιορισμό σχεδίου ή διάστασης
Ιδανικά για κατασκευές όπου γίνεται χρήση της διάταξης για έκδοση άδειας μικρής κλίμακος
Προσαρμόζονται στον δικό σας εξοπλισμό σκίμμερ, φωτιστικά κ.λ.π.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πισίνες μεταλλικών πάνελ, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2310 810000 είτε με email: info@oxygon.gr

 

Διαβάστε περισσότερα από το blog της OxygonPool Landscaping – 9 συνδυασμοί φυτών χαμηλής συντήρησης για την πισίνα | Baby Swimming – Βρεφική κολύμβηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *