Υπέρυθρη Σάουνα

Το υπέρυθρο φως αποτελεί μέρος του αόρατου φάσματος του ηλιακού φωτός που είναι απαραίτητο για όλα τα ζωντανά όντα. Το βέλτιστο εύρος σε micros είναι μεταξύ 6 και 14 micros και έχει αποδειχθεί επανειλημμένα μέσα από πειράματα ότι είναι απαραίτητο για την ζωή. Γι’ αυτό και λέγεται “Ζωτικό Φως”.
Αποτέλεσμα διείσδυσης: Οι μακρινές υπέρυθρες μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και στους ιστούς σε βάθος 4 – 5 εκατοστά και να επιδράσουν στα βαθύτερα επίπεδα του ανθρώπινου σώματος απ’ ευθείας όπως επίσης και στα ζωντανά κύτταρα καθώς και να ρυθμίζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες.
Αποτέλεσμα αντήχησης: Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι 365 βαθμοί Κελσίου που είναι ίση με εκείνη των μακρινών υπερύθρων σε μήκος κύματος 936 micros. Οπότε οι μακρινές υπέρυθρες σε αυτό το εύρος μπορούν να προκαλέσουν αντήχηση και να ενεργοποιήσουν τα μόρια του νερού στο σώμα μας να αυξήσουν την εισπνοή οξυγόνου να επιταχύνουν την κυκλοφορία να βελτιώσουν το μεταβολισμό και την micro κυκλοφορία του σώματος.
Αποτέλεσμα θερμότητας: Οι μακρινές υπέρυθρες μπορούν να ζεστάνουν το ανθρώπινο σώμα να κάψουν θερμίδες να αυξήσουν την εφίδρωση να εξαφανίσουν τις τοξίνες και τα λίπη που είναι κρυμμένα βαθιά στο σώμα.

Πλεονεκτήματα της σάουνας υπερύθρων

Αποτοξίνωση – Υγεία: Μία φυσική μέθοδος η οποία φέρνει αποτοξίνωση του σώματος από την νικοτίνη, το αλκοόλ και τα βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το κάδμιο σε κυτταρικό επίπεδο.
Καθαρισμός δέρματος: Βοηθάει να μειωθεί η κυτταρίτιδα και διώχνει την τραχύτητα αφήνοντας το δέρμα απαλό και μαλακό.
Απώλεια βάρους: Ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος προκαλώντας εφίδρωση και αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού. Από μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση θερμίδων με χρήση 20 λεπτών στην σάουνα ισοδυναμεί με φυσική άσκηση αντίστοιχου χρόνου.
Χαμηλότερη πίεση και βελτίωση της κυκλοφορίας: Συχνή “έκθεση” στην υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να απαλλάξει από αγγειακή ζημιά που έχει προκληθεί από υψηλή πίεση διαβήτη και υψηλή χοληστερίνη. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να επιταχύνει την αποθεραπεία.
Χαλάρωση: Η υπέρυθρη ακτινοβολία χαλαρώνει και ηρεμεί κουρασμένους μύες και απελευθερώνει από την ένταση και ανακουφίζει από το άγχος και την φυσική κόπωση.

Ανακούφιση πόνου: Οι μακρινές υπέρυθρες διεισδύουν βαθιά στις αρθρώσεις τους μύες και τους ιστούς και παρέχουν ανακούφιση στους ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα σύνδρομο χρόνιας κούρασης μυαλγίες και συγκεκριμένες παθήσεις δέρματος.

Οφέλη από την Υπέρυθρη Σάουνα

Οι υπέρυθρες ακτίνες χρησιμοποιούνται για να θερμαίνουν τα αντικείμενα στην σάουνα μέσα αντί ζεστού αέρα. Αυτό το είδος σάουνας είναι πιο αποτελεσματικό επειδή η θερμότητα διεισδύει πιο βαθιά στο δέρμα σε σύγκριση με τις κλασικές σάουνες. Οι υπέρυθρες ακτίνες μετατρέπουν την ενέργεια του φωτός σε θερμική ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να φτάσουν σχεδόν 3 ίντσες μέσα από το δέρμα στο υποδόριο ιστό. Ο ήλιος είναι η κύρια πηγή της υπέρυθρης ακτινοβολίας αλλά δεν είναι όλες οι ακτίνες που έρχονται από τον ήλιο καλές για την υγεία του ανθρώπου. Οι υπέρυθρες θερμάστρες παρέχουν μόνον τις ευεργετικές υπέρυθρες ακτίνες που είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι.

Η παραδοσιακή σάουνα ατμού δημιουργεί μια υγρή ατμόσφαιρα στο θάλαμο της σάουνας. Ωστόσο τα βακτήρια και οι ιοί είναι πιο πιθανό να εξαπλωθούν και να αναπτυχθούν γιατί η υγρασία είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξή τους. Από την άλλη πλευρά η υπέρυθρη σάουνα σας παρέχει καθαρή υπέρυθρη ενέργεια.  Η παραδοσιακή σάουνα ατμού μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή για μερικούς ανθρώπους. Η υπέρυθρη σάουνα δεν θερμαίνει τον αέρα έτσι ώστε οι άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις υπέρυθρες σάουνες άνετα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως η σάουνα με υπέρυθρη ακτινοβολία θερμαίνει μόνο το σώμα έτσι η κατανάλωση ενέργειας της υπέρυθρης σάουνας είναι πολύ μικρότερη από εκείνη της παραδοσιακής σάουνας ατμού. Η σάουνα ατμού φτάνει σε θερμοκρασία έως και 88 βαθμούς Κελσίου ενώ η σάουνα με υπέρυθρη ακτινοβολία θερμαίνει σε θερμοκρασία έως 65 βαθμούς Κελσίου. Η υπέρυθρη σάουνα χρειάζεται έως 20 λεπτά για να θερμάνει το σώμα ενώ η σάουνα ατμού χρειάζεται περίπου 50 λεπτά για να θερμανθεί το σώμα. Γενικά οι υπέρυθρες σάουνες είναι πολύ εύκολο να συναρμολογηθούν και δεν απαιτούν καμία επιπλέον υδραυλική και ηλεκτρολογική εργασία που απαιτούνται για την σάουνα ατμού. Η υπέρυθρη σάουνα μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε ηλεκτρική έξοδο πράγμα που δεν συμβαίνει με τη σάουνα ατμού. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη της υπέρυθρης σάουνας.

Συμβουλές
Θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες σημαντικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη αγοράζοντας μια υπέρυθρη σάουνα. Η κύρια παράμετρος που πρέπει να εξεταστεί είναι πόσοι άνθρωποι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη σάουνα ταυτόχρονα. Αυτή θα αποφασίσει το μέγεθος της σάουνας θα πρέπει να προμηθευτείτε. Υπέρυθρες σάουνες είναι διαθέσιμες σε ποικιλία που κυμαίνεται από καμπίνες για ένα άτομο έως και τριών άτομων.
Οπωσδήποτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας εάν αυτό το είδος σάουνας είναι κατάλληλο για την υγεία σας και πόσο συχνά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε. Μην ξεχνάτε ότι όσο και οφέλιμη να είναι μπορεί να έχει αντίθετες συνέπειες σε περίπτωση που δεν είναι κατάλληλη για τον οργανισμό σας ή δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΣΙΝΑΣ 2024